ugeavisen.png
ugeavisen.png
  • Søg
  • Menu
E-aviser og tillæg
E-aviser og tillæg

Etik og rettelser
Etik og rettelser

Du er her: Forside  -  Den lille Avis   -  Sommerfest på Ejstrupholm Stadion

Søg
Du er her: Forside  -  Den lille Avis   -  Nordic Glutenfree Bakery ved Klovborg øger produktionen
Søg
Laila Finding og Kaj Kjærgaard fra Nordic Glutenfree Bakery har grund til smil. Deres virksomhed vinder frem på brød-markedet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Laila Finding og Kaj Kjærgaard fra Nordic Glutenfree Bakery har grund til smil. Deres virksomhed vinder frem på brød-markedet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Af Søren E. Alwan
For Ugeavisen.dk

  • Nordic Glutenfree Bakery, et glutenfrit bageri, skyder op i nærheden af Klovborg. Foto: Søren E. Alwan
  • Nordic Glutenfree Bakery, et glutenfrit bageri, skyder op i nærheden af Klovborg. Foto: Søren E. Alwan
Nordic Glutenfree Bakery ved Klovborg øger produktionen
DEL Af Peter Hald , peha@hsfo.dk
24. juni 2018 kl. 16:16

Klovborg: En erhvervs-succes er ved at tage form i en tidligere fabrikbygning på Sandvadsvej syd for Klovborg. Det er specialbageriet Nordic Gluten Free Bakery ApS, der er ved at få vind i sejlene.

Virksomheden blev etableret i 2017 af bagerparret Laila Finding og Kaj Kjærgaard, og efter en indkøringsperiode og en masse benarbejde med at få fodfæste på markedet, ser anstrengelserne nu ud til at bære frugt.

Virksomheden leverer nu sine produkter til godt 150 butikker i Danmark, blandt andet bagerier, og der er også kommet gang i eksporten. Derfor har virksomheden fået flere medarbejdere. I starten var ejerne Laila Finding og Kaj Kjærgaard alene om det, men nu er virksomheden oppe på i alt seks medarbejdere.

Virksomheden fremstiller brød og bagværk, der er fri for gluten og laktose, som en del mennesker har svært ved at tåle. Der er stor opmærksomhed omkring denne type produkter, og det kan være en givtig niche.

Fakta
  • At bage glutenfrit brød er ikke let, da gluten - et protein, der findes i især hvede, rug og byg - gør æltet dej elastisk. Men problemet med gluten er, at mennesker med sygdommen cøliaki kan ikke tåle det.Nordic Gluten Free Bakery har derfor udviklet en række forskellige gluten- og laktosefri brødtyper og kager.

    Bageriet blev etableret i foråret 2017 i en tidligere maskinfabrik på Sandvadsvej, som producerede fødevareanlæg.

    Nordic Glutenfree Bakery sælger ikke deres brød "ved døren", men leverer bagværket til danske og udenlandske butikker og restaurationer.

    Laila Finding og Kaj Kjærgaard har tidligere drevet almindelige bagerier, blandt andet det store bageri Mette Munk A/S i Odense.

Travlt efterår

- Vi har haft et travlt forår, og vi får et rigtigt travlt efterår. Vi leverer produkter til butikker og restaurationer i hele landet og de er blevet testet i mange butikker. Responsen er fantastisk. Vores produkter får meget ros - vi er fuldstændig blæst omkuld af de mange henvendelser, siger Laila Finding.

- Vi har øget produktionen, og vi kommer til at ansætte flere folk. Jeg vil tro, at vi kommer op på 10 til 12 medarbejdere i løbet af efteråret, oplyser Laila Finding.

Hver uge får bageriet mange ansøgninger fra jobsøgende, og Laila Finding opfordre ansøgerne til at være tålmodige:

- Jeg har altså kun to arme, understreger hun.

Hun og Kaj Kjærgaard har lagt mange kræfter i virksomheden:

- Det har været en lang proces. Vi startede med ingenting og har bygget alt op fra bunden af. Det er sådan en proces, der tager den tid, den tager. Men arbejdet har lønnet sig. Nu er vi ved at være godt i gennem, og vi har også fået succes på eksportmarkedet, fortæller Laila Finding.

Bager Ib er tilfreds

En af de lokale bagere, der modtager bagværk fra Nordic Gluten Free Bakery, er den erfarne bagermester Ib Jensen fra Brædstrup Bageri på Søndergade i Brædstrup.

For nylig blev der klargjort en frostmontre i bagerbutikken på Søndergade, og her ligger der nu et udvalg af rundstykker og andre brødtyper fra Nordic Gluten Free Bakery. Og Ib Jensen er godt tilfreds med det glutenfri brød fra Klovborg:

- Det smager godt, og brødet har en god struktur. Det kan vi klart anbefale, siger Ib Jensen, der selv er kendt for at udvikle nye brødtyper.

Ibs hustru Hanne, der passer butikken, oplyser, at responsen fra kunderne er god:

- Folk kommer igen efter det glutenfri bød, og det bliver endda også købt af folk, der ikke er overfølsomme overfor gluten fortæller hun.

Ugens mest læste

Deltag her
Forpagter siger farvel til Restaurant Rørbæk Sø
Deltag her
80 år
Deltag her
Håndboldafslutning i Ejstrup/Hærvejen
Deltag her
Danske Stenhuggerier bag nyt koncept
Deltag her
Bosætningsudvalg går i gang
Deltag her
Populær forfatter besøger Nr. Snede
Deltag her
Øst mod vest - politisk duel mellem markante politikere
Deltag her
Café Fyraften åbnede i Nørre Snede
Deltag her
Undersøgelse: Halvdelen af eleverne bliver kede af drillerier

Seneste nyt

80 år
Foredrag om Kenya-projekter hos Røde Kors
Unge sjippere dyster i Nørre Snede
Øst mod vest - politisk duel mellem markante politikere
Undersøgelse: Halvdelen af eleverne bliver kede af drillerier
Populær forfatter besøger Nr. Snede
Professor holder foredrag i Nørre Snede
Åbent brev fra Nørre Snede Skoles skolebestyrelse
Bosætningsudvalg går i gang
Fastelavn med historisk baggrund

Seneste nyt

Danske Stenhuggerier bag nyt koncept
Arne Mariager besøger Højderyggens Landboseniorer
Nu er det officielt: Byråd ansøger om fængselsbetjentskole i Nørre Snede
Iværksættere: To selvstændige med fart på
Christina nægter at give op
Jyllandsserie-damer vandt
Pensionistforening gør klar til nye medlemmer
Præriepiger besejret af Odder Håndbold
Åbne læsegrupper skal styrke fællesskabet
Ny blomsterbutik åbnet i nærheden af Ejstrupholm
Udvalgsformand om lærers protest-opsigelse: Det hjælper ikke at smække med døren
Deltag her
Læs mere her
Åbent brev: Skolelærer siger op i protest
Deltag her
Læs mere her
Esbjerg Ribe Varde Tønder
Optimistrevyen gav den gas igen
Deltag her
Læs mere her

Jysk Fynske Medier

Alle ugeaviser under ugeavisen.dk er en del af Jysk Fynske Medier. Læs mere om koncernen her:

  • ❯ Læs mere om koncernen
Ugeavisen.dk forside